Mereu am aruncat coaja de pepene roșu până când soțul meu mi-a spus ceea ce puțini știu

Coaja de pepene rosu este plina de vitamine A, B6 si C, plus potasiu, magneziu si zinc, stiai asta?? Aceste vitamine si minerale iti vor oferi mai multa energie si-ti vor ajuta corpul sa functioneze mai bine.

Mai mult, aceasta parte a fructului este bogata si in citrulina, un aminoacid esential pentru sanatatea musculara. Multumita citrulinei, poti castiga masa musculara rapid si cu putin efort. Pe de alta parte, fibra prezenta in aceasta parte a fructului stimuleaza pierderea in greutate.

Citrulina reduce anxietate si ofera senzatia de satietate pentru mult timp. Aceasta substanta are, de asemenea, proprietati diuretice si elimina excesul de fluide din organism. In plus, prin ingerarea cojii de pepene, sistemul imunitar devine mai puternic.

Dar nu putem ignora faptul ca aceasta parte a fructului nu are gust. O buna idee este sa taiem coaja in bucatele mici si sa o punem in salate. De asemenea, o putem manca cu ton sau piept de curcan. O alta optiune ar fi sa preparam o infuzie din coaja de pepene si sa o consumam de doua ori pe zi.

Acum ca stii cat de hranitoare este coaja de pepene, incearca sa nu o mai arunci. Profita la maximum de ea!