Sute de mii de pensionari au fost lăsați fără bani. Iată scuzele Ministerului Muncii.

Pensionarii nu au primit încă banii pe luna aceasta. Jumătate de milion de pensionari așteaptă disperați să le intre pensia, care întârzie să apară. Aceștia s-au arătat, pe bune dreptate, foarte nemulțumiți. Motivul ar fi că banii nu au fost livrați la timp din contruile Ministerului Muncii la Poșta Română.

Pensionarii se văd nevoiți să împrumute bani de la rude sau să supraviețuiască cu ultimii lei pe care îi mai au de la pensia de luna trecută, până când li se vor livra banii, care întârzie să apară datorită unei greșeli banale.

Poșta Română livrează banii pentru 3.2 milioane de pensionari iar aceștia intra deobicei în primele 15 zile din lună. Datorită faptului că bugetarii au fost în concediu, perioada a fost decalată între 10 și 20 ianuarie. Cu toate acestea, nici această perioadă nu a fost respectată. Astfel, jumătate de milion de pensionari trebuie să supraviețuiască cu ultimii bani sau să se împrumute la rude.

Peste 2.1 milioane de români primesc pensiile pe card, însă mulți susțin că și aici, banii au intrat cu întârziere. Violeta Alexandru, Ministerul Muncii susține că nu are nicio vin și că băncile în acest caz, băncile sunt responsabile. Aceasta evită, însă, să ofere alte explicații datorită întârzierii pensiilor livrate de Poșta Română.