Oferă-ți timp să te relaxezi – Este critic pentru sănătatea ta emoționașă!

timp liber si eliberare emotionala

Este extrem de important sa avem un echilibru intre timpul liber si munca. Persoanele care nu au timp pentrue el, adesea sufera de probleme emotionale.

A sosit momentul sa pui timpul liber pe primul loc. Timpul liber nu inseamna sa stai cu ochii in Facebook. Timpul liber este dedicat activitatilor recreationale si este la fel de important precum mancatul sau munca.

Este o diferenta intre timp liber obligatoriu (cum ar fi timpul liber in care mancam si suntem obligati sa o facem) si timpul liber pentru activitati recreationale. Multi oameni se relaxeaza pictand, gatind sau pur si simplu ascultand muzica.

Trebuie sa faci ceea ce iti place din cand in cand. Nu exista un anumit lucru pe care trebuie sa il faci sa te relaxezi, nu exista anumite activitati: pur si simplu gandeste-te la niste activitati care te relaxeaza. Daca nu gasesti, incearca sa asculti muzica care iti place in timp ce stai relaxata pe canapea.

Tuturor ne place muzica, este imposibil sa nu gasesti cateva melodii pe care sa le asculti in timp ce te relaxezi. Nu iti recomand radio deoarece are un ritm foarte alert si nu este indicat pentru relaxare.

Beneficiile timpului liber si eliberarii emotionale

Activitatile recreationale au beneficii extraordinare atat psihice cat si fizice. Acestea iti ofera o stare de bine si cresc motivatia. De asemenea, te fac mai putin vulnerabil la stres. Tine minte: unul din motivele pentru care esti plin/a de stres este faptul ca nu ai timp suficient pentru tine.

Timpul liber te ajuta sa faci fata mai usor problemelor din viata de zi cu zi, asadar daca ai mai mult timp liber, vei fi mai productiv/a la munca.

Poate crezi ca e mai usor de zis decat de facut, dar crede-ma, e foarte usor sa iti iei putin timp liber, macar 15 minute pe zi. Pur si simplu intinde-te pe canapea 15 minute si asculta 2-3 melodii care iti plac. Fie ele muzica clasica, rock, manele, absolut orice iti place.

Cum sa faci sa ai timp liber

In primul rand, persoanele care nu au timp liber sufera de lipsa organizarii acestui. Cauta sa faci altfel lucrurile pentru a avea o portita de macar 15 minute sa te relaxezi. Crede-ma, va face minuni!

Iata doar unele din beneficiile afirmate de specialisti pentru persoanele care isi ofera timp pentru ele:

  • Imbunatatesc sanatatea inimii, circulatia si te ajuta sa respiri mai usor
  • Imbunatatesc digestia
  • Imbunatatesc creativitatea si imaginatia
  • Imbunatatesc sistemul imunitar
  • Reduc anxietatea
  • Te ajuta sa scapi de energiile negative acumulate

Sportul si eliberarea emotionala

Sporturilesunt unul din cele mai bune activitati pentru a scapa de stres si de emotiile negative. Nu te ajuta doar fizic, ci si psihic. Te ajuta sa iesi din rutina.

Oamenii, din punct de vedere biologic sunt facuti sa se miste. Sa se miste mult! De fapt, e foarte posibil ca uneori cand ai avut o activitate fizica sa fi simtit ca te-ai „regasit” si ca trebuie sa o faci mai des. Despre acea stare vorbesc!

Toate sporturile sunt benefice (cu toate ca unele implica riscuri). Incearca doar si vei observa diferenta in viata ta! Nu glumesc, incearca sa iti faci timp pentru tine si vei observa diferenta in viata ta!